gebonden-geïllustreerde-boeken-tip en een moord

gebondenillustreerd

Het raadsel van alles wat leeft – en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Helder en grappig door Jan Paul Schutten geschreven boek over biologie met heel veel lijntekeningen van Floor Rieder die aan linoleumsnedes doen denken. Met een linnen rug, een preeg en schitterend goud op snee. Voor nog geen 20 Euro, zie filmpje.
Tirol inferno geschreven door Annelies Verbeke met tekeningen van Klaas Verplancke. Ik wilde eerst een ander Vlaams boek kopen dat net zo duur was. Maar dat was zo dun en nog geen eens echt gebonden. Toen ik dit boek zag begon de twijfel. Dit is prachtig dik, gebonden, tekeningen in potlood, balpen, verf, collage op gewoon ruitjes- en kalkeerpapier. Gekke koppen in een skilift. Mooi in versvorm geschreven. Doen.
The Bird King and other sketches van Shaun Tan
Ben echt een fan, wat een goeie schetsen maakt die Tan, briljant. Mooi boekje ook, met rood linnen rug, elastiek en lint. Bijzonder want ik heb het gekocht in Machynlleth in Wales. Toen wij er waren, in oktober, hing er in het hele dorp een bedompte sfeer en overal roze linten. Een dikke week eerder was April Jones, een meisje van 5 verdwenen. Eind mei 2013 is bekend gemaakt dat ze is misbruikt, vermoord en in de rivier gegooid.