Alleen maar B’s?

BierbikinibillenIllustrator Laurens Bontes heeft de tekening van de letter B voor “it Alfabet Projekt” van De Moanne klaar. Is het enige dat hij getekend heeft: bier, billen en bloot?

ALFABET PROJEKT

Begjin dit jier hat de Moanne keunstners, foarmjouwers en skriuwers útnoege in plan yn te tsjinjen om foarm te jaan oan ien fan de letters fan it ‘Fryske’ alfabet. Mear as 70 ynstjoerings ta gefolch. De keunstners dy’t mei harren plan selektearre binne, sille harren de kommende moannen oan it publyk presintearje. Oan ‘e hân fan ynterviews, fideo’s, sketsen en oare bydragen kinne jo it ûntstean fan harren letter fan tichtby folgje. As alle letters klear binne, sil it nije alfabet presintearre wurde op in Moanne-Live eskposysje. Dêrneist sil it alfabet ôfprinte wurde yn in papieren útjefte fan de Moanne.

Draai’s in de Bajes

André Caron geeft al jaren kinderfeestjes en rondleidingen in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Nu kun je samen met een stuk of acht vriendjes je eigen minispeelfilm opnemen in de oude gevangenis. “Boevie de Moevie” heet de film en “Draai ‘s in de Bajes” is de naam van het bedrijf met regisseur en cameraman dat jullie opneemt. Ik maakte o.a. tekeningen, logo’s en het ontwerp van de A5 flyer en de banier (1×1 meter).boevieflyerbannerboevie.inddFoto van de maand september 2014

 

 

 

Ehiekwijzer (folder)

Na het visitekaartje maakte ik ook een mooie folder voor Ethiekwijzer, een bedrijf dat doet aan transformationeel coachen en transformationele mediation. Wat het is, wat de voordelen zijn en hoe Ethiekwijzer werkt lees je in de folder. Opgevouwen in drie delen met 2 vouwen heb je een langwerpige folder. Hieronder de uitgevouwen buiten- en binnenkant.

EthiekwijzervouwenbuitenEthiekwijzervouwenbinnen

Tien jaar op een rots (boek)

Sensei Arend Mud was al jaren bezig met het schrijven van een boek over zijn ervaring met Kyokushin Karate. Mijn jongste zoon zat op Karatevereniging Iryoku toen ik hem leerde kennen. Ik wilde zijn boek wel vormgeven. Bij de afronding van ‘Tien jaar op een rots’ brak hij, na een goed uitgevoerde hoge trap en een slechte landing, zijn hak. Hij ziet dit als een onderdeel van zijn ‘Weg van de karateka’. Het is een mooi en goed boek geworden dat je kunt bestellen bij Arend Mud. (via mail: iguru.arend@gmail.com of telefonisch: 06 51355602) Osu!tienjaar02tienjaar03tienjaar040506tienjaar07tienjaar08tienjaar09tienjaar10

Scoperesult (visitekaartje)

Het ontwerp maakte ik al in januari 2008 voor neef Teun die als interim manager, met zijn bedrijf Scoperesult werkt voor verschillende bedrijven. Hij is nu meester in de exacte wetenschappen (Master of Science) dus er moest MCs achter zijn naam. Zijn, nog steeds frisse en handige, visitekaartjes waren op dus er moesten nieuwe komen.

ScoprScopr2