Facsimile’s van Robbedoes en Kwabbernoot

Robbedoes en Kwabbernoot

Strips, twee gekartonneerde heruitgaven van de originele boeken (1947-1948) en een derde, met een kort verhaal van Robbedoes-avonturen, uitgebreid met veel informatie.
Het eerste “Robbedoes op avontuur” is getekend door Jijé die was de voorganger van de veel minder stijf tekenende Franquin. Deze laat in het tweede boek: “Robbedoes en Kwabbernoot” zien hoe briljant en soepel hij kan tekenen in inkt.
Het derde boek, een kortverhaal “Boeven op de kermis” dateert uit 1959 en verscheen als tweede verhaal in “Het nest van de Marsupilami’s”, het twaalfde album van Robbedoes en Kwabbernoot. Naast Robbedoes en Kwabbernoot zie je Spip, de Marsupilami en Guust op prachtige opnieuw ingekleurde platen naast de originele inkttekeningen en heel veel achtergrondinformatie over die periode bij uitgeverij Dupuis. Zie ook deze post over Jijé en Franquin.