Lees Nederlandse boeken

oorlogsnamenlucht-906x288

Eind maart 2013 verscheen alweer de 6e druk van de prachtige roman “Oorlogsparadijs” van Nico Dros. Het boek gaat over een arts op het eiland Texel in de tweede wereldoorlog. Als je een beetje van Texel houdt en van goede Nederlandse boeken: ga het lezen!
De Libris literatuurprijs (en andere prijzen) gaat dit jaar naar “Dit zijn de namen” van de onvolprezen Tommy Wieringa. Het boek gaat over de vluchtelingen op hun helse tocht die hij de jongen, de vrouw, de lange man, de stroper en de EthiopiĆ«r noemt. En over politiechef Pontus Beg die op zoek is naar zijn wortels. Dit boek kocht ik voor en las ik op mijn IPad, maar dan heb je niet echt het gevoel dat je het hebt.
Mensen uit BelgiĆ« kunnen ook goed Nederlands schrijven. Erik Vlaminck is echt een “van bij ons”. Vorig jaar een lezing van hem gezien waar hij het eerste hoofdstuk van “Suikerspin” helemaal uit zijn hoofd voordroeg. De roman “Brandlucht gaat over een Vlaamse duivenmelker, zijn Nederlandse vrouw en hun “Canadese” dochter, met elk hun eigen “wortels-probleem”, in Canada en in Vlaanderen. Deze Vlaminck vind ik oprecht fantastisch Nederlands schrijven.