Rinze de Kikkert door Laurens Bontes

Behalve het boek “Rinze krijt nije freontjes” heb ik nog een lesboek gemaakt met Rinze  voor Fryske les op de basisschool voor kleuters. Het lesboek heet: Rinze de Kikkert en syn boekefreontsjes. Dit is het allerdikste boek ooit over Rinze de Kikkert. Het eerste illustreerde ik alleen maar en vanaf de tweede verzorgde ik ook de vormgeving. Dit boek gaat over de boekenvriendjes van Rinze, dat zijn de personages van in het Frysk vertaalde beroemde prentenboeken. Ik maakte weer alle tekeningen op de iPad van alle kleurplaten, vouwvoorbeelden en knutselopdrachtjes. Voor de nieuwe boeken heb ik ook een nieuw Rinze-logo op de computer gemaakt.
Op de achterkant staat dat ze zijn gemaakt voor de Europese Culturele Hoofdstad-projecten LF2018: Lân fan taal & MeM, livingroom of languages, dat paviljoen met themaweken over de kleine Europese talen in Europa staat er tot en met oktober in de Prinsentuin in Leeuwarden.
Er staat ook de website van Rinze de Kikkert maar die verwijst alleen naar de e-books die ik voor Rinze de Kikkert heb getekend. Nergens zie daar de namen van de schrijvers of van de illustrator van Rinze de Kikkert staan. Laurens Bontes heet die, zo word ik nooit beroemd.