naar huispagina
 
Een weblog over de illustraties en schilderijen van Laurens Bontes van de laatste tijd!
 
  12 november 2011
Het vervolg van het Schetsblog uit 2010 staat hier: Zonder illustratie is het maar saai
 
   
 

9 oktober 2010
Als een persoon"ik ga op bed of hoi!" zegt wanneer hij of zij wegloopt dan heb je met iemand uit een Noordelijke provincie te maken. Een regiolect met combinatie van Friesismen, Groningismen en Drentismen die ze in de reeks Noorderlands van de nieuwe Leeuwarder Courant behandelen. Ik maak de illustraties voor de serie, een nieuw leesplankje gebasseerd op de "aap-noot-mies"Hoogeveen methode met tekeningen van Cornelis Jetses. Een tijdje elke zaterdag in de LC.
 
     
 
Sociale netwerken
Laurens Bontes (illustratie) tweets volgen op Twitter (Elbon Tes), u kunt mijn plaatjes vinden op de fotowebsite: Flickr, contact onderhouden op Linked in en op Facebook.
 
   
 

2010
Keimpe heet nu Rinze. Het Rinze de Kikkert boekje is er. De tekeningen zijn in zwartwit, de kinderen mogen ze zelf inkleuren. "Rinze hat de hik" is geschreven door Ate Grypstra. Je kunt het bestellen op de Praat mar Frysk website voor maar €3,50.

 
   
 

23 september 2010
Voor de gezondheidsbijlage van o.a. de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het noorden had Gerrie Riemersma een artikel geschreven over het slijten en verval van het menselijk lichaam als met ouder wordt. Ik tekende een bejaard naakt stel dansend in de schaduw van hun jeugd.

 
   
 

17 september 2010
De Leeuwarder Courant geeft de opdracht om een illustratie te maken voor een artikel, in de cultuurbijlage Freed over Friese humor op het toneel, geschreven door Kirsten van Santen. Waarom zijn er niet zoveel Friese grappenmakers die putten uit hun afkomst en achtergrond zoals Twentse, Groningse en Brabantse cabaretiers dat doen. Ik wordt zo langzamerhand de grappigste illustrator van Friesland.

 
   
 
3 juli 2010
Yllustraasjes Op syn Frysk. Praat mar Frysk gaat samen met de GGZ condooms uitdelen aan jonge mensen die veilig zouden moeten vrijen. Doch it OP SYN FRYSK : feilich. Er moest eerst een logo komen voor op de condoomverpakking. Er zijn nog veel meer illustraties gemaakt voor de campagne die worden later gepresenteerd. (wordt vervolgd!)
 
 
 
 

3 juli 2010
Op 3 juli 2010 verhuisde ik van de woonboot aan de Oostersingel 100 naar een huis op de wal in de Paulus Moreelsestraat 34. Het was een van de warmste dagen van het jaar. Net als van de woonboot heb ik een tekening van van het huisje gemaakt en er kaarten van laten drukken. Op de illustratie zie je mijn twee zoons die naar de watervolgels kijken die bij de woonboot leefden. Na de vakantie wonen zij vier dagen in de week bij mij.

 
   
 

28 april 2010
Jan Dirk van Ravesteijn van Muzemotie theater en muziek liep op mijn verjaardag op 24 maart in een prachtig kostuum op de bedrijvencontact-dagen zijn musical "Mooi Mislukt" over de maker van de Oldehove, Jacob van Aken te promoten. Hij had een tafeltje op wieltjes waarop een ingelijste print van mijn tekening lag. Samen met Jurgen Bakker is hij twee dagen lang de hele beurs over geweest. Vanaf vandaag hangen de A0-affiches twee weken langs de rondweg van Leeuwarden en de A2-affiches tot eind juni door de rest van de stad. Mooi Mislukt, van 15 t/m 29 juni in de Oldehove, kaarten bij de VVV.

 
   
 

27 maart 2010
Als je je kop laat zien, krijg je aandacht. Zo ook van de Leeuwarder Courant. Ik mocht een illustratie maken voor een artikel over een TBS-er die niet zo'n heel veel had gedaan maar niet door het traject kwam. Hij voelt zich slachtoffer van het systeem.  Eerst had ik zoiets van: "eigen schuld, je zult het er wel zelf naar gemaakt hebben" maar dat vond ik geen goed uitgangspunt om de illustratie te maken. Voordat ik hem maakte heb ik er o.a. met Jantien de Boer, de schrijfster van het artikel, over gesproken.

 
   
 

25 maart 2010
Laurens Bontes is te zien en te horen in zijn eco chic illustratie-atelier op een filmpje van het weekblad Liwwadders. Wist u wel dat Laurens Bontes illustratie heel erg goed voor het milieu is. De illustrator zelf beweegt zich sinds eind 2009 doorgaans voort met behulp van zijn nieuwe uitstootvrije transportfiets. Hij draagt ook al 3 jaar schoenen die 6 jaar mee moeten gaan en twee jaar een unieke tas van gebruikte fiets-, auto- en vrachtwagenonderdelen. Zonder illustratie is het maar saai!

 
   
 

februari 2010
Rien Poortvliet is nog steeds niet salonfähig in de ogen van echt cultuurbewuste mensen. Het stukje dat ik schreef over ‘mijn idool’ voor nummer 2 van het Fryske algemien-kultureel opinyblêd (cultuurmagazine)"de Moanne" ging bijna niet door. Ik schreef over hoe strips en Rien Poortvliet mij als jongeman hebben beïnvloed om illustrator te worden. Het bleek dat de briefing niet goed was. Moest "Brief aan myn idoal" worden. Ik heb de strips er voor een groot deel uit gehaald en de vorm veranderd. Met portret van Rien P.!

 
   
 
December januari 2009-2010
Voor uitgeverij Edu-Desk illustreerde ik 103 tekeningen voor de 2e Fototaal. Voor de derde keer een grote serie illustraties voor de taallesmethode voor het speciaal onderwijs.
Ze hadden het liefst dat ik ze in 3 en een halve week, voor de kerst af maakte, maar ik had al een planning van 6 gemaakt. 10 in kleur en 93 in zwart-wit en er kwamen nog 3 bij, dus 106 illustraties in totaal voor Fototaal.
 
   
 
januari - december 2010
Lilly maakt de beste medicijnen en toch hebben die bijwerkingen. Het zijn bijvoorbeeld bijwerkingen van pillen tegen psychische klachten. Mensen houden last van hun sociale angsten of hebben geen verzadiginggevoel waardoor ze veel eten, drinken of roken. Daarom verzorgt Health 4 u cursussen voor het stimuleren van een gezondere leefstijl. Zij lieten een kalender voor 2010 maken met positieve tips en ideeën waarvan ik er 20 illustreerde.
 
   
 
7 november 2009
Illustratie in de Leeuwarder Courant bij het artikel "Van gitzwart tot lichtgrijs", over een man die op een slechte dag in een paar uur tijd verschillende zelfdodingspogingen doet. Hij staat op flatgebouwen, langs spoorwegen, hij neemt pillen, gooit electrische aparaten in bad en snijdt in zijn polsen. het verhaal loopt goed af.
 
   
 
14 november 2009
Ik woon in een apartement op een woonboot en maak mijn illustraties in de cel van de oude stadsgevangenis "Blokhuispoort" in Leeuwarden. De nieuwe adresgegevens staan nu op deze website. Zoek contact als u me een bezoekje of cadeautje wilt brengen, een kaart of sms wilt sturen. U kunt me natuurlijk overal bellen en emailen bijvoorbeeld als u een illustratieklus voor illustrator Laurens Bontes heeft:
 
   
 
8 oktober 2009
Mijn naam is Laurens Bontes, ik ben freelance illustrator. Ik verdien mijn brood met het maken van prima afbeeldingen, geef opdrachtgevers of klanten toestemming om deze te gebruiken in verschillende media of bij hun product. Want:zonder illustratie is het maar saai! Het is niet toegestaan om mijn illustraties of foto's zonder toestemming te gebruiken. Laatst gebruikte Nova mijn illustratie als aankleding voor een item en vorige week zag ik een foto op een banner boven de ingang van de Blokhuispoort die iemand, weer zonder mijn toestemming, voor zijn ontwerp heeft gebruikt. Stom, mag niet, auteursrecht! Bel eerst even! (06-15157473)
 
   
 
8 oktober 2009
"Nederlandse ziekenhuizen zijn tot de tanden toe bewapend om de MRSA-bacterie buiten de deur te houden...Een inkijkje in de Nederlandse ziekenhuispraktijk". Illustratie gemaakt bij het artikel "De stille oorlog tegen MRSA" van Gerrie Riemersma over Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus, voor in de Leeuwarder Courant van zaterdag 19 september.
 
   
 
7 oktober 2009
Praat mar Frysk van Friese uitgeverij Afûk vroeg mij om illustraties te maken voor een Fries kleuteronderwijs lesmethode. Ik tekende o.a. een kleurplaat, een masker, een paar losse tekeningen en één in kleur van een kikker die als pop in de kleutergroepen gaat logeren. Later kreeg ik de opdracht om een klein boekje te illustreren over Keimpe die de hik heeft. "Keimpe hat de HIK" heet het en het is geschreven door Ate Grypstra.
 
   
 
24 september 2009
26 september 2009 is de officiële opening van het bedrijvencentrum Blokhuispoort. Bekijk de uitnodiging die ik gemaakt heb en de flyer die algemeen is gebruikt. Er is van alles te doen en u kunt een heleboel kunstenaars en culturele mensen in het wild bekijken. Kom vanaf 11.00 tot 17.00 uur naar de Blokhuispoort in Leeuwarden en bezoek mijn cel. Ik ben er ook.
 
   
 
28 juli 2009
Eindelijk is mijn illustratiewerk op de tv. In Nova wordt de illustratie die ik voor de Leeuwarder Courant maakte, gebruikt als decor voor een item over het lekken van stukken van justitie over een verdachte aan de krant. Op dit screenshot laat Twan Huys het artikel en mijn illustratie met een sceptisch gelaat aan advocaat Peter Plasman zien. Zonder illustratie is het maar saai! Zie de aflevering!
 
   
 
20 juni 2009
Het gaat, door de crisis, helemaal niet zo goed met de kranten. Sinds de onderwijsbijlage in januari had ik geen opdrachten gekregen van de Leeuwarder Courant omdat er bezuinigd en alles intern, het liefst met vast personeel, opgelost moet worden. Maar...
 
 
Woensdagavond op 17 juni kreeg ik een illustratieopdracht voor de zaterdageditie, de illustratie moest er vrijdagochtend liggen. Een artikel over "de prins van Leeuwarden", een Roemeense crimineel met hoeren op de Weaze en slaven in de bouw. Twee weken later, weer een opdracht dit keer voor een artikelenserie met het thema "ûnwennich", dat is Fries voor onwennigheid, heimwee en dergelijke. Beide illustraties moesten in één dag worden gemaakt.
 
   
 
juni 2009
Sinds 15 juni ben ik een erkend groen leerbedrijf. Ik krijg een paar cursussen en heb zelfs een raamsticker van Aequor waar het op staat (maar jammer genoeg geen goed raam in mijn cellen). De stage van het jonge talent, Ilse Kraaijeveld is toch voltooid. Ik kon haar mijn kennis en een paar fakeopdrachten geven en we hebben het decor voor de schoolmusical geschilderd. Ze doet het, ondanks de tijd die ze aan haar zwemtrainingen en kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 2012 moet besteden, prima. Het kost me veel tijd maar met dit vrijwilligerswerk kan ik iets voor de gemeenschap be-tekenen.
 
   
 
20 mei 2009
Communicatiebureau Groothaar en Orth vroeg of ik een strip voor een gemeentekrant van gemeente het Bildt wilde maken. Het leek mij een leuk idee om de strip in de streektaal te doen. Ik bedacht een familie en schreef de strips, die werden gecorrigeerd door Groot Haar en vertaald door iemand die Bildts kent. Er zijn nu drie stripjes gemaakt over familie van der Klei en ik vraag me af of het de eerste in deze streektaal zijn. Hier een voorproefje, een paar plaatjes met de Bildtse tekst.
 
     
 
 
   
 
 
 
28 april 2009
Ach ja, de liefde, ik kan er over meepraten. Voor webtechneut Erwin Vlaswinkel van webbedrijf Stijl4 tekende ik 8 kleurplaten om op zijn Valentijnwebsite. Te zetten. Hier kunt u ze bekijken of downloaden en lekker kleuren.
 
   
 

21 april 2009
Vorige keer waren het er bijna 100 in kleur, dit keer maakte ik maarliefst 165 maar wel in zwart-wit, Illustraties voor uitgeverij Edu-Desk. Bestemd voor een lesboek voor de lesmethode “Fototaal”, speciaal ontwikkeld voor speciaal leesonderwijs. Ik kan ze niet allemaal laten zien maar er staan een paar op mijn website.

 
   
 
7 februarii 2009
Een kijkje in de Blokhuispoort, de monumentale stadsgevangenis van Leeuwarden waar ik mijn illustraties momenteel maak. Journalistiek fotograaf Gitte Brugman maakte een serie foto's van mij op de werkplek. Als u ook eens wilt kijken in mijn bijzondere atelier (twee cellen) bent u welkom om eens langs te komen, maak een afspraak! (foto groter en meer in 't plakboek)
 
   
 

4 februari 2009
Een week geleden is het gips, dat eigenlijk polyester was, eindelijk van mijn arm gehaald. Ik was het dan ook helemaal zat dat ik bijna niks kon met mijn rechter hand. Nu is niet meer zichtbaar dat ik mijn arm gebroken heb. Ik kan mijn pols weer goed bewegen en voor u gaan illustreren.

 
   
 
16 januari 2009
Deze paginagrote illustratie maakte ik voor onderwijsbijlage 2009 van de Leeuwarder Courant. Gepubliceerd op 14 januari en netjes een week ervoor ingeleverd bij de onderwijsredactie. De helft van de tekening is gemaakt met links en hij is ook ingekleurd met links terwijl ik rechtshandig ben. Hieronder staat hoe dat komt.
 
   
 

12 januari 2009
Mijn rechterarm moet een tijdje in het gips. Gebroken toen ik viel met schaatsen. Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn illustratie deadlines niet haal. Voor de Leeuwarder Courant  maakte ik een paginagrote illustratie voor de onderwijsbijlage in de eerste week na de fractuur met veel moeite, met links af. Na publicatie, volgende week, zal ik hem op deze pagina laten zien. Nu eerst een klein stukje ervan, met links getekend. Ik moet nog ongeveer 3 weken in het gips maar dat wil niet zeggen dat ik geen nieuwe opdrachten kan aannemen.

 
   
 

25 november 2008
Een idee is niks meer dan een zenuwimpuls in de hersenen. Doordat een dendriet aan de neuronen een elektrische ontlading via een axo-uiteinde van synapsen van andere zenuwen doorgeeft. Zo ontstaat er, vaak onder invloed van neurotransmitters, hersenactiviteit. Een goede gedachte of een goed idee is een feest voor de geest. Dat idee had ik toen ik de cover maakte voor de VPRO  ontwerpwedstrijd Cover 1 2009. Het thema is: “Feest voor de geest” . Is het een goed idee om mijn inzending gewoon maar eens te bekijken? Wilt u die van mij vergelijken met die van de andere inzendingen?

 
   
 

12 november 2008
Ik ben geen lui varken. Soms is illustreren gewoon hard werken. Bijna 100 illustraties over tien uiteenlopende onderwerpen gemaakt in een paar weken tijd en in fullcolour. Ik deed dat voor de lesmethode "Fototaal" bestemd voor het speciaal lager onderwijs. Uitgeverij Edu-desk in Lochem gaf me de opdracht.

 
   
 

20 september 2008
Had verwacht dat deze illustratie voor de LC al twee weken eerder geplaatst zou worden. Maar ze wilden het artikel en de illustratie op de voorpagina van de "Minske & Mear" bijlage. Een artikel van Jantien de Boer over de ‘relatiescan’, een vorm van therapie om te kijken waar je staat in je relatie. Bedacht door therapeut Jeroen Stek voor stelletjes die dat willen gebruiken als een soort opfrisser.

 
   
 

23 augustus 2008
Een illustratie in de Leeuwarder Courant in een andere bijlage dan de S&S, dit keer in “Minske & Mear”. Het artikel van Pauline van Kempen gaat over machteloze “Dwaze grootouders” die zich grote zorgen maken over hun kleinkinderen die worden opgevoed door een ouder die daar volgens hen niet toe in staat is. De dochter in het artikel is drugsgebruiker en de schoondochter lijdt aan de psychiatrische stoornis borderline. Leuk? Nee helemaal niet leuk, wat een ellende!

 
   
 
21 augustus 2008
Er staat een foto van de waterhoos die ik op 9 juli 2007 op Texel maakte in nummer 7 van het zeilblad "Spiegel der Zeilvaart". Van de foto is echter een kleine uitsnede geplaatst, de oorspronkelijke foto ziet er veel mooier uit. Wel mooi artikel van Marianne van der Linden over bijzondere weersverschijnselen op het wad
.
 
   
 
13 augustus 2008
Soms stuur ik ongevraagd mailtjes naar bedrijven om mijn illustratiewerk te promoten. Is dit junkmail!? Nee hoor, dit is acquisitie, ik zal u eens laten zien wat echte junkmail is, met een illustratie! Kijk maar!
 
   
 

11 augustus 2008
Leuke bekijkplaat gemaakt voor in krant voor scholengemeenschap in Purmerend (PSG). Het thema: hoe was school (hoe was je eindexamen, wat ga je doen na de vakantie en na de middelbare school)? Alle figuren op de illustratie hebben een map als hoofd, daarin zit de informatie die ze in hun opleiding en in de praktijk geleerd hebben.

 
   
 

5 juli 2008
Het artikel en de illustratie stond zaterdag in de Sneon & Snein bijlage op tabloidformaat van de Leeuwarder Courant. Geschreven als een toneelstuk met vier personages: een patiënt een verpleger, een huisarts en een psychiater die iets vertellen. Het gaat over psychiatrische patiënten die hun lot in handen van de hulpverleners en anderen in hun omgeving leggen. Ze hebben meer baat bij een behandeling door zelfredzaamheid dan met kostbare medicatie en therapie. Lees hier het artikel en bekijk de illustratie.

 
   
 

27 juni 2008
Het liefst werk ik voor u! Maar als u echt geen illustratieklus voor me heeft, voelt u zich als opdrachtgever dan vrij om mij bij uw collega’s en kennissen te pluggen. Zeg maar dat ik een goede illustrator ben, niet virtuoos maar wel iemand die vakbekwaam en creatief is, iemand die divers werk van hoge kwaliteit aflevert. Zij zullen dat zeer op prijs stellen en ik helemaal. Plug me!

 
   
 

17 juni 2008
Kleine preview: Leeuwarder Courant, afdeling voorlichting, voor de rondleiding van de basisschool bovenbouwgroepen door het  gebouw van de krant. Elf pinguïns voor in een nog niet verschenen publicatie, als aanvulling op de infostrip die ik eerder maakte.

 
   
 

13 juni 2008
Voor DICTA (Diederiks Coaching Training Advies) in Sint Michielsgestel in Brabant maakte ik op verzoek van Benno Diederiks tekeningen van een containerschip en een stuurhut voor de portfolio en de contactpagina van zijn website. Vaak schets ik iets in potlood, dan teken ik ’t over in inkt om vervolgens het potlood weer weg te gummen. Het materiaal gebruik ik alleen maar om te schetsen, maar potlood is heel geschikt om hele tekeningen mee te maken en je kan ze heel makkelijk corrigeren met gum. Ik maakte ook een tekening in potlood voor “zonder illustratie is het maar saai”, later met een paar kleurtjes ingekleurd. Kees Kloost ben ik nu ook in potlood aan het tekenen omdat het “lekker ouderwets” aanvoelt.

 
   
 
30 april 2008
Een proef: illustratie in combinatie met fotografie in cobinatie met het spelen met de scherpte/diepte-verhouding van het beeld. Een promotionele presentatie van mijzelf in mijn woonplaats? Klik op het plaatje en bekijk fotoillustratie in het groot. (Illustratie is ook gebruikt voor: Zonder illustratie is het maar saai)
 
   
 

27 maart 2008h
Vandaag kreeg ik een persbericht over de herpublicatie van het boek : It pak fan ús heit (Jaitsche Wassenaar), in omnibus: De fergetten oarloch. Samen met de romans: It spoekskip (Geart van der Zwaag) en In unbetelle rekken (Anne Wadman), allemaal boeken over een vergeten kant van de tweede wereldoorlog. Bekijk het persbericht (pdf) of op de site van De Friese Pers Boekerij. Ik heb de illustraties die ik in 1993 maakte voor mijn stage voor de Afuk een tijdje geleden naar de Friese Pers Boekerij gebracht. Ik hoop dat ze mooier geplaatst worden dan destijds, het boek ziet er in ieder geval mooi uit.(foto's presentatie op 12 april)

 
     
 

13 maart 2008
Voor de promotieafdeling van de Leeuwarder courant een pagina met een stripverhaal gemaakt over een ontsnapte pinguïn. Deze wordt afgedrukt in een krantje dat de kinderen van groep 7 en 8 na een rondleiding door het gebouw krijgen. U kunt hier een kleine afbeelding van de plaat bekijken.

 
   
 
29 februari 2008
Kees Kloost heeft zijn eigen domein op het internet: www.keeskloost.nl
 
   
 
20 februari 2008
Een ingewikkeld schema gemaakt dat op een vriendelijke manier zichtbaar maakt welke routes  er binnen het onderwijs mogelijk zijn voor leerlingen van het vmbo in Purmerend. Het samenwerkingsverband tussen PSG en mbo zichtbaar maakt. Het College voor beroepsonderwijs (start 1 augustus 2008) kenbaar maakt en de 3 typen: vmbo- basisberoepsgerichte leerweg, vmbo- kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo- theoretische leerweg+. Het perspectief vwo en universiteit is uiteindelijk mogelijk voor een vmbo- leerling!
 
   
 

28 januari 2008
Het ontwerp voor het visitekaartje van neef Teun Bontes, die met zijn bedrijf 'Scoperesult', supply chain en operations management gaat doen, is naar de drukker. Zonder prettig beeldmateriaal is zo’n kaartje maar doorsnee. Ik maakte meer dan veertig icoontjes en een logo in een gekleurd grid. Als je de voorkant op de achterkant legt ontstaat een uitgerekt beeld dat uitlegt wat een interim manager doet.

 
   
 

15 januari 2008
De onderwijsredactie van de Leeuwarder Courant belde een dikke week geleden of ik een grote illustratie voor de onderwijsbijlage wilde maken. Bij de bespreking kreeg ik een tweede opdracht van een redactielid van de zaterdagbijlage (S&S) voor een illustratie bij een precair journalistiek artikel over een “Blijf van mijn lijf -huis” in Leeuwarden. Een dubbele deadline in de week dat mijn jongste zoon voor het eerst naar school ging en ik dus lekker kon doorwerken. Sinds 2005 weer in de krant en met twee illustraties.

 
     
  Gelukkig nieuwjaar!  
   
 

24 december 2007
Kleurplaat gemaakt voor de discotheek van de openbare bibliotheken in Rotterdam.  Een kleurplaat over kinderen die muziek lenen, luisteren en beleven. Met een schilderij en sterren, die ritme en melodie voorstellen, een zingende poes, een dansende hond en een spelende muis heb ik geprobeerd om zwart/wit en goed kleurbaar geluid te tekenen. Lekker kleuren!

 
   
 
3 december 2007
Mijn ontwerp voor de coverwedstrijd van de VPRO. (opdracht: De vrolijke wetenschap) zie ook: kladblog en pagina
De vrolijke wetenschap leidt tot prachtige ontdekkingen.
Zo kent iedereen het verhaal over hoe professor Viagra op zijn lumineuze idee kwam. Bij het onderzoek naar de behandeling van Agina Pectoris verstopte hij, samen met een aantal collega's, de reageerbuisjes van een vrouwelijke collega. Zo ontstond de ontdekking van het eerste medicijn dat slechts het genoegen dat mensen aan het leven kunnen beleven vergroot, en niet de gezondheid verbetert (wikipedia).
Ikzelf zie de (vrolijke) wetenschap als een typische mannenwereld. Door hun plezier in het wetenschappelijk onderzoek worden echter bijzondere ontdekkingen gedaan.
 
   
 
juli, augustus, september, oktober, november 2007
Een tijd niets in dit schetsblog geschreven, wel in mijn kladblog. Het gaat niet zo hard met de acquisities. Maar begin 2008 gaat mijn jongste zoon naar de basisschool en dan zal ik me weer meer als (herïntredend) illustrator profileren. Dat huisman zijn heeft ook totaal geen status. Voor de vorm publiceer ik hierbij nog een klein plaatje van Kees Kloost . Kees Kloost is een rechercheur bij de politie in Appelzijl. "De hondenzaak" is het eerste boek dat ik over deze speurder schrijf en illustreer.
 
     
 
20 juni 2007
Het kladbog staat online! U kunt lezen over zaken die mij bezig houden (muziek, kunst, cultuur,familie, films, strips, enz.). Dit weblog staat in "OOK" , het website-onderdeel dat indirekt met mijn vak te maken heeft.
 
     
 
18 juni 2007
De tekeningen zijn per post teruggestuurd. Ik heb de illustratiewedstrijd van uitgeverij Lemniscaat niet gewonnen. (loser!)
 
 
 
2 juni 2007
Deze twee schilderijen zijn veranderd "Dankzij de ontwikkelingshulp" en "Nog even jongen". In de toekomst komt er nog een galerie online, zodat er makkelijker schilderijen gekocht kunnen worden. Als u nu een schilderij wilt kopen; graag mailtje sturen!
 
     
  17 mei 2007
De geheel vernieuwde site is online gezet!
 
   
 
15 mei 2007
De ansichtkaarten, bedoeld om klanten naar mijn website te trekken zijn bij mij bezorgd. De acquisitiepost kan straks de deur uit.
 
 
 
2 april 2007
Drie tekeningen gemaakt naar aanleiding van verhaal: 'Het vliegende tapijt' en deze ingezonden voor de illustratiewedstrijd van uitgeverij Lemniscaat.
 
  14 februari 2007
Deze illustratie bestaat uit drie delen. Ze zijn gemaakt voor het maartnummer van Chain Supply Magazine. meer...
 
     
 
     
5 januari 2007
Kees Kloost is er nu ook in 3D. Dit 20 centimeter hoge beeldje is gemaakt om de verhoudingen van het figuurtje goed te tekenen. Gekleid van Das boetseer-materiaal.
 
 
 
4 januari 2007
Het schilderij: "Roken is Dodelijk" is eind vorig jaar verkocht aan een particuliere verzamelaar.
 
 
     
 
1 januari 2007
Het schilderij: "vindplaats" hangt al een tijdje met veel succes boven onze bank. Dit werkje van 1 x 1 meter is er dan ook speciaal voor gemaakt.
   
 
23 december 2006
Deze drie schilderijen zijn nog steeds te koop: "Dat had ze niet verwacht" en "Iemand van het eerste uur" (uit de verhalende portrettenserie) en "Daar moet het geweest zijn".
       
 
Later nog vroegere dingen (en latere)! De meeste plaatjes zijn gelinkt aan losse pagina's. Dus later komt er nog meer... (groeten: Laurens Bontes)
naar huispagina
 
 
Sluit dit venster