Jelly Belly Beans
 
Elke kleur een ander smaakje
 
sluit venster
 
in American Splendor
 
smaken verschillen
 

Bijna alle Jelly Belly Beans snoepjes vind ik lekker. Van de 49 smaken die ik ken zijn er maar een paar niet zo geweldig. Ik haal ze in Groningen bij de America Today winkel. Altijd twee doosjes, de fruitkorf en de 20 smaken. In Leeuwarden kan ik de echte nog nergens kopen. Misschien maar goed ook.
In de film American Splendor krijgt stripauteur Harvey Pekar een zak met Jelly Belly’s van een bevriende nerd. Deze raadt vooral de snoepjes met Piña Colada smaak aan.
Ook in de Harry Potter boeken worden ook Jelly Belly’s gegeten. De schrijfster verhaalt over verschillend gekleurde snoepjes die als je pech hebt smaken naar kots, oorsmeer, zeep, rot ei en modder. Op de site van Jelly Belly kunt u deze en andere bestellen. Ik zou als ik u was eerst de gewone lekkere smaken proberen. Ik houd vooral van de Crushed Pineapple, Tutti Fruitti, Tangerine, Watermelon, Pink Grapefruit, Juicy Pear en Bubble Gum snoepjes. Maar ik vind het ook lekker om ze gewoon onder mijn neus te stoppen en blind te proeven.

Officiële site: (KLIK)
De film American Splendor: (KLIK)

 
Schilderij van snoepjes
 
De fruitkorf en de 20 smaken
 
Laurens Bontes
zingt, vecht, huilt, bidt, lacht, werkt en bewondert
20 december 2006
 
Sluit dit venster